El diccionari valencià de les comparacions, en línia

Rodamots i Softvalencià posen a la xarxa el recull de modismes comparatius d’Eugeni S. Reig

Rodamots i Softvalencià han posat en línia el recull de modismes comparatius valencians Les nostres comparances, d’Eugeni S. Reig. Es tracta d’un recull de més de 3.500 modismes comparatius d’igualtat, inferioritat i superioritat accessible a tothom, de forma gratuïta en aquest enllaç.

L’escriptor i lingüista Eugeni S. Reig, que ha publicat diverses obres lexicogràfiques, confia que aquesta nova eina sigui útil perquè les noves generacions d’escriptors enriqueixin el seu vocabulari. L’autor de Les nostres comparances recorda, en la introducció del recull, que “una bona part de les expressions que habitualment usem en la nostra parla quotidiana tenen el seu origen en una comparança” i remarca que seria “molt lamentable” que es perdés “una gran quantitat dels modismes comparatius que l’enginy del poble valencià ha creat al llarg dels segles” i els nous que també es creen actualment. 

Softcatalà destaca el fet que “amb aquest nou contingut es promou la presència de la llengua catalana a Internet i es difon la seua diversitat i riquesa”. “Tenir aquest recull publicat a Internet, amb accés públic i un cercador senzill i útil, és un gran recurs lingüístic per al valencià i per al conjunt del català”, afegeix l’entitat.

One thought on “El diccionari valencià de les comparacions, en línia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share