El gallec triomfa a TikTok

El projecte sobre llengua de Televisió de Galícia #DígochoEu supera els 100.000 seguidors a la xarxa de vídeos curts

El gallec triomfa a TikTok gràcies al projecte de Televisió de Galícia (TVG) #DígochoEU, de dubtes sobre llengua, que ja ha superat els 100.000 seguidors i els 15 milions de visualitzacions en aquesta xarxa social de vídeos curts. En aquest projecte, que s’emet també a la televisió gallega, la periodista Esther Estévez recull dubtes i qüestions diverses sobre la llengua gallega i els resol de forma didàctica.

L’èxit de #DígochoEU ha convertit la televisió de Galícia en el canal autonòmic de l’Estat espanyol amb més repercussió a TikTok.

Dirigit pel periodista Carlos F. Amado i amb Rocío Pérez com a assessora lingüística, #DígochoEu convida a parlar millor el gallec a través de vídeos en què es proposa una paraula incorrecta, d’ús comú, i ofereix sinònims i consells per trobar-li una alternativa. El programa, que va néixer com un espai dins del web dels serveis informatius, va assolir de seguida un gran èxit i es va convertir en un dels continguts més vist.

#DígochoEu ha rebut diversos premis per la seva tasca en la normalització del gallec i per la seva fórmula innovadora, que atrau els joves.

L’espai s’estrenarà també dimecres a Twitch, una plataforma a la qual els gallegoparlants reclamen que incorpori l’etiqueta del gallec per poder cercar el contingut en aquesta llengua, una fita que el català va assolir fa dos mesos gràcies a la pressió dels internautes. La Corporació de Ràdio i Televisió de Galícia (CRTVG) ha enviat una carta a l’empresa a Twitch en què li demana que faci aquest pas així com també que la interfície estigui en gallec.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share