El govern balear convida a ensenyar català a les màquines

Llança una campanya per nodrir de veus de les Illes el projecte Aina

El govern de les Illes Balears ha llançat una campanya en què convida els ciutadans a participar en el projecte Aina destinat a impulsar el català en les tecnologies de reconeixement de veu perquè les màquines entenguin i parlin la llengua. La campanya pretén conscienciar els catalanoparlants de la importància de nodrir la base de dades del projecte de parlars de tots els territoris de llengua catalana, inclosos els de les Illes, per aconseguir que les màquines els entenguin sense necessitat de fer servir un idioma que no és el propi.

La campanya consta d’una sèrie de vídeos, falques i gràfiques que es distribuiran a les xarxes socials i els mitjans de comunicació i té un pressupost de 120.000 euros. De moment, ja s’han donat a conèixer un espot i cinc píndoles que retraten, amb un to desenfadat, diverses situacions de la vida quotidiana en què els ciutadans balears poden trobar-se en situacions no desitjades perquè els assistents de veu no entenen ni la llengua ni els topònims dels parlants.

La base de dades d’Aina ja té enregistrats més d’un milió de talls de veu i 2.400 hores, però els responsables del projecte fan una crida a continuar-la nodrint, especialment de veus femenines i de parlars diferents del català central com els de les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share