El govern balear es compromet a verificar que es compleixi la normativa del català a les aules

Educació i l’OCB impulsaran plans conjunts d’impuls de la llengua pròpia

El conseller d’Eduació de les Illes Balears, Martú March, s’ha compromès a verificar l’aplicació de la normativa de l’ensenyament en català als centres educatius en una reunió amb representants de l’Obra Cultural Balear (OCB). El conseller ha garantit, segons l’OCB, que l’administració actuarà per saber si les escoles balears s’ajusten a la legalitat pel que fa a l’ús de la llengua catalana a les aules.

El president de l’OCB i el conseller d’Educació han coincidit en la necessitat d’actuar per promoure l’ús social de la llengua catalana. L’entitat i la Conselleria han destacat la importància de reforçar el paper i el compromís de l’escola, únic contacte que tenen, en molts de casos, els alumnes de les Illes Balears amb la llengua pròpia.

L’Obra Cultural Balear ha demanat un control de la competència real en llengua catalana, tant oral com escrita i ha insistit en la necessitat de garantir que els estudiants de les Illes Balears acabin el seu procés de formació amb una competència lingüística igual en les dues llengües. L’entitat ha recordat que per assolir aquest objectiu, l’escola ha d’actuar d’element corrector i compensatori.

L’OCB i la Conselleria s’han mostrat disposades també a treballar conjuntament per avançar en el procés de normalització lingüística i han acordat impulsar, des de totes les administracions, plans pilot d’impuls social del català, amb participació del sector de l’ensenyament entre d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share