El govern de Catalunya augmenta els ajuts a les pel·lícules i sèries en català

Òmnium reclama una inversió immediata de 60 milions d’euros per a l’audiovisual en la llengua pròpia

El govern de Catalunya ha anunciat un augment dels ajuts a les pel·lícules i sèries de gran format en català, que passarà dels 800.000 euros que podia arribar a tenir un film en versió original catalana a un màxim d’1,5 milions d’euros. Pel que fa a les sèries en català, l’increment serà de 2,8 milions a 6 milions d’euros.

Així ho ha explicat la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, en l’acte “Fem un gir de guió per l’audiovisual en català” en què ha revelat que el seu departament destinarà enguany 36,9 milions d’euros al sector audiovisual català. Garriga ha remarcat que una de les prioritats del Departament de Cultura per aquesta legislatura és “apostar per l’audiovisual en català per tal d’enfortir tot el sector audiovisual del país”.

El govern crearà, a més, el Servei de Foment del Català a l’Audiovisual, depenent de la Secretaria de Política Lingüística, que s’ocuparà d’impulsar l’oferta de productes i serveis en català en l’àmbit audiovisual, en col·laboració amb els organismes de la Generalitat competents en la matèria; proposar i impulsar iniciatives per promoure l’ús i el consum del català en l’àmbit audiovisual; difondre els principals serveis i productes audiovisuals en català disponibles; vetllar per la qualitat lingüística dels productes audiovisuals en català objecte d’ajuts d’entitats adscrites al Departament; proposar, impulsar i coordinar iniciatives per a la territorialització de l’exhibició de cinema en català en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, i vetllar per la coordinació de les actuacions amb les entitats del sector públic que actuen en aquest àmbit.

Paral·lelament, Òmnium Cultural ha reclamat una inversió immediata de 60 milions d’euros per a l’audiovisual català, així com l’obertura d’un canal multiplataforma per als joves i un nou Super3 a la Televisió de Catalunya. Aquesta és una de les propostes per al futur del català que l’entitat presentarà al Pacte Nacional per la Llengua, després de recollir la veu dels experts i dels ciutadans, que fins al 15 de juny va tramitar més de 500 propostes al web https://llengua.omnium.cat/.

Òmnium ha presentat altres propostes com l’aplicació efectiva de l’obligatorietat d’acreditar un nivell C2 de català per als docents d’infantil, primària, secundària i batxillerat i formació professional, i obligatorietat d’acreditar nivell C1 de català per a la resta de personal dels centres educatius com els monitors de menjador i d’activitats extraescolars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share