El Premi Gasull 2021 ja té finalistes

Teatre Micalet, Parlem i ‘Sàpiens’ es disputen el guardó en la votació popular

El jurat de la vuitena edició dels Premis Martí Gasull, que organitza la Plataforma per la Llengua, ha fet públic aquest dimarts els finalistes de l’edició d’enguany. Es tracta de la revista Sàpiens, la companyia de telecomunicacions Parlem i el centre de producció i exhibició teatral Teatre Micalet. 

El guanyador d’aquest guardó, que reconeix la trajectòria i les accions d’entitats i persones en la defensa i promoció del català, serà escollit fins al 14 d’abril, per votació popular, a través del web www.premimartigasull.cat. El nom del guanyador es farà públic el 19 d’abril en un acte que es farà al Teatre Poliorama de Barcelona si les circumstàncies sanitàries ho permeten. Aquell mateix dia es lliurarà també el Premi Especial del Jurat, que reconeix la trajectòria d’una persona en defensa de la llengua catalana.

La companyia Teatre Micalet, de València, que aquest any celebra el 25è aniversari, ha estat triada pel jurat per haver “aportat nous textos en català a l’escena valenciana, mostrant el treball d’actors, directors i col·laboradors artístics de proximitat” i per la seva “programació continuada, coherent, heterogènia i en valencià”

De l’empresa de telecomuncacions Parlem el jurat en valora el fet que “opta decididament per la llengua catalana” i “en fa bandera a les seves campanyes publicitàries”. “Parlem és un bon exemple de l’èxit que pot assolir en català una companyia del sector de les telecomunicacions”, afegeix. 

La revista de divulgació històrica Sàpiens, que es distribueix a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, s’ha guanyat un lloc a la final del Premi Gasull perquè “presenta temàtiques rellevants per conèixer, en la nostra llengua, tant el nostre passat com la història universal”. Sàpiens és, a més, “la revista en català més llegida”.

El guanyador del Premi Martí Gasull succeirà la Llibreria Catalana de Perpinyà, guanyadora de l’edició de l’any passat, i s’endurà un premi en metàl·lic de 3.000 euros i un guardó creat especialment per l’orfebre i joier Joaquim Capdevila.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share