El Premi Gasull ja té els tres finalistes

La Llibreria Catalana de Perpinyà, Amical Wikimedia i Gaming.cat es juguen el guardó en la votació popular

El jurat dels Premis Martí Gasull i Roig, de la Plataforma per la Llengua, ha fet públics aquest dijous els tres finalistes d’aquest guardó que reconeix la trajectòria i les accions d’entitats i persones en la defensa i promoció del català. Es tracta de la Llibreria Catalana de Perpinyà, Amical Wikimedia i Gaming.cat. 

El guanyador es podrà escollir fins al 3 de febrer per votació popular a través del web www.premismartigasull.cat i el nom del guardonat es farà públic en la cerimònia de lliurament dels premis, el 17 de febrer al Teatre Poliorama de Barcelona. Aquell dia també es lliurarà el Premi Especial del Jurat, que reconeix la trajectòria d’una persona, en defensa de la llengua i que es farà públic els propers dies.

La Llibreria Catalana, fundada a Perpinyà el 1986, és l’única de Catalunya Nord especialitzada en llibres en català i de temàtica catalana. Va ser fundada per l’activista cultural Joan Miquel Touron a la plaça de Joan Payrà de la capital nord-catalana. El 2012 va ser traspassada a Joana Serra, activista cultural que ha estat vicepresidenta de l’associació catalanista Aire Nou de Baó.

Amical Wikimedia és una organització independent i sense afany de lucre fundada el 2008 que promou principalment la Viquipèdia, enciclopèdia lliure escrita per voluntaris, i una sèrie de projectes relacionats. L’organització vetlla perquè tot el coneixement estigui disponible lliurement en català i la informació sobre la cultura catalana sigui accessible a tothom en qualsevol llengua.

Gaming.cat és una associació de jugadors de videojocs que creen continguts i promocionen el català en aquest àmbit. També promou la traducció de videojocs i dona a conèixer els jocs que tenen el català com a opció. A més, dona suport a diferents grups de streamers i youtubers que emeten en català. 

El guanyador del Premi Martí Gasull succeirà l’empresa Som Energia, vencedor de l’edició passada i obtindrà un premi en metàl·lic de 3.000 euros i  un guardó creat especialment per l’orfebre i joier Joaquim Capdevila.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share