El Premi Martí Gasull espera candidat

Carme Forcadell participarà des de la presó en l’elecció dels guanyadors del guardó de la Plataforma per la Llengua

 

La Plataforma per la Llengua ha obert aquest dilluns el termini per rebre les propostes de candidatures per a la sisena edició dels Premis Martí Gasull i Roig, que reconeix la tasca i la trajectòria de persones i entitats en la defensa i la promoció de la llengua catalana. El guanyador s’escollirà per votació popular entre els tres finalistes proposats pels membres del jurat.

Les candidatures al premi, que té una dotació de 3.000 euros, es poden presentar abans del 3 de desembre a través del web premimartigasull.cat, per correu electrònic o per correu postal tot seguint les indicacions del web del guardó. Caldrà exposar els motius pels qual es creu que la persona o entitat és mereixedora del premi. Un cop el jurat hagi triat els finalistes, el guanyador serà escollit per votació popular. El jurat atorgarà, a més, un Premi Especial del Jurat, de caràcter honorífic, a una persona que hagi dut a terme alguna acció especial durant l’últim any en defensa del català o que tingui una trajectòria acreditada en aquesta matèria. Catalunya Ràdio va ser la guanyadora de l’edició de l’any passat i el sacerdot, gramàtic i escriptor Josep Ruaix es va endur el Premi Especial del Jurat.

A banda de reconèixer la tasca de persones i entitats en la defensa del català, els Premis Martí Gasull i Roig són també una manera de retre homenatge a Martí Gasull i Roig, un dels fundadors de la Plataforma per la Llengua, que va morir en un accident de muntanya a l’Himàlaia el setembre del 2012.

Com en l’edició de l’any passat, els premis estaran marcats pel context de repressió política. Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya, empresonada a la presó de Mas d’Enric i sòcia de la Plataforma per la Llengua, forma part del jurat i participarà en l’elecció dels guanyadors des de la seva cel·la, on rebrà tota la documentació sobre els candidats.

La sisena edició dels Premis Martí Gasull i Roig coincideix amb el 25è aniversari de la Plataforma per la Llengua. L’acte de lliurament de premis es farà el 4 de febrer al Teatre Poliorama de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share