El TSJ avala ‘València’ com a denominació única

L’alt tribunal rebutja el recurs del PP contra el topònim en valencià

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià ha rebutjat el recurs que havia interposat el Partit Popular (PP) contra el decret del Consell que havia aprovat la denominació única en valencià del topònim de la ciutat de València. La resolució, amb data del 10 de juliol, considera que les decisions preses per l’Ajuntament de València i de la Generalitat s’ajusten a la normativa i avala, d’aquesta manera, València com a topònim únic de la ciutat.  

El PP va presentar la demanda contra el topònim emparant-se en suposades anomalies en la tramitació com ara que la instrucció de l’expedient s’havia fet sense informe tècnic municipal abans del tràmit d’exposició al públic o que no s’havia tingut en compte el parer d’autoritats en la matèria. El TSJ afirma, però, que hi ha “informes que justifiquen raonadament el canvi de nom”, que el canvi es va ver “amb exposició al públic per termini d’un mes i amb resolució de les reclamacions presentades” i amb el “quòrum exigit legalment”.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha celebrat la sentència que “avala, com no podia ser d’una altra manera, que el nom de la nostra ciutat també es pot dir en valencià” i ha recordat que la decisió de l’ajuntament compleix l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, que diu que tenim dues llengües oficials, el castellà i el valencià, i que cal cuidar especialment del valencià per ser la llengua pròpia i la més feble”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share