El TSJC accepta les famílies de l’escola de Canet com a part en la causa del 25% de castellà

Els denunciants van demanar la nul·litat del projecte lingüístic i canviar la retolació del centre

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acceptat com a part codemandada les famílies de l’escola El Turó del Drac, de Canet de Mar, afectades per la causa de la imposició del 25% de castellà al centre a petició d’una família. Segons han explicat les famílies, en un comunicat, això els ha permès tenir accés íntegre a la demanda de la família denunciant, que “no té cap fonament ni jurídic no sociolingüístic”.

Les famílies contràries a la imposició del 25% de castellà lamenten que la demanda “no només afecta el grup de P5, sinó que afecta tota la comunitat educativa de l’escola Turó del Drac i a l’organització i la gestió d’aquest centre”. Segons han explicat la trentena de famílies, els denunciants van exigir “la nul·litat del Projecte Lingüístic de Centre, així com el canvi de la retolació i senyalitzacions de tot l’espai escolar en llengua castellana”.

Les famílies de P5 han constatat que el Departament d’Educació es va oposar a les mesures cautelars des de l’inici, però un cop exigida la seva aplicació per part del TSJC, no va presentar recurs. “Demanem que el Departament d’Educació utilitzi realment totes les eines que estan al seu abast per revertir aquesta situació”, assenyalen les famílies, que recorden que el conseller, Josep Gonzàlez-Cambray, es va comprometre a donar suport a les famílies afectades per les imposicions lingüístiques.

Ara estan a l’espera de rebre les al·legacions de les altres dues parts (Generalitat i família demandant), però no creuen que s’oposin a incloure’ls a la causa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share