El TSJC rebutja per primer cop la petició del 25% de castellà d’una família

L’alt tribunal admet que la nova normativa no permet aplicar percentatges lingüístics a l’aula

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat mes mesures cautelars que demanava una família perquè s’imposés el 25% de castellà a la classe del seu fill en una escola de Barcelona. L’alt tribunal ha al·legat per desestimar la demanda que la nova normativa de la Generalitat impedeix imposar percentatges lingüístics a les aules.

La resolució del TSJC, la primera en què  s’empara en la nova llei lingüística per desestimar una demanda del 25% de castellà, arriba després que el 4 de juliol passat, el tribunal constatés la “impossibilitat legal” de fer complir la sentència que imposa quotes lingüístiques, tot i que va advertir que portaria la norma al Tribunal Constitucional perquè tenia “seriosos dubtes sobre la seva validesa per vicis d’inconstitucionalitat”.

Davant els darrers pronunciaments del TSJC, Òmnium Cultural, que es va personar en la causa de l’escola Turó del Drac, de Canet de Mar, en què uns pares van forçar la imposició del 25% de castellà, ha demanat que es deixin d’aplicar quotes lingüístiques a la quarantena de centres afectats per les mateixes mesures que la de Canet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share