El TSJC veu inconstitucional lliurar els exàmens de la selectivitat en català

La seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), a Barcelona / CC

El tribunal obliga a oferir les proves també en castellà i aranès a instàncies de l’Assemblea per una Escola Bilingüe

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat nul·les les instruccions de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) del 2021 en considerar que lliurar les preguntes dels exàmens en castellà només als alumnes que ho demanin vulnera els seus drets constitucionals. D’aquesta manera, l’alt tribunal estima el recurs interposat per l’Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB), que havia recorregut el fet que, per defecte, les proves s’oferissin en català.

La sentència del TSJC va en la mateixa línia de les resolucions que havia dictat al juny i al setembre, coincidint amb la realització de la selectivitat, quan va decretar mesures cautelars i va enviar un requeriment al president i al secretari del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) perquè traslladessin als tribunals d’avaluació de les PAU que s’han d’oferir els exàmens en totes les llengües oficials (català, aranès i castellà) i no de forma predeterminada en català.

El tribunal considera que els drets dels alumnes en una prova “que condiciona el seu futur acadèmic, professional i vital” ha de prevaldre per sobre dels interessos organitzatius de l’administració. La sentència fa referència a la jurisprudència creada en una sentència relativa a l’ús del català a l’Ajuntament de Barcelona. 

El Departament de Recerca i Universitats estudia presentar un recurs contra la interlocutòria del TSJC, segons ha¡ informat a Europa Press, que cita fonts de la conselleria. La Generalitat defensa que sempre s’ha garantit el dret dels estudiants a escollir la llengua en què volen fer els exàmens.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share