El valencià guanya terreny a la Universitat de València

Competència en valencià a la Universitat de València / Gràfic: Universitat de València

Més del 90% del nou professorat és competent en català

Més del 90% del nou professorat de la Universitat de València (UV) és competent en valencià, segons ha anunciat aquest dimarts la institució. D’acord amb les dades de la UV, el 92,2% del professorat ajudant doctor i el 90% del contractat doctor del centre tenen acreditat el nivell C1 o C2 de valencià, unes xifres assolides gràcies al Pla d’increment de la docència en valencià aprovat per la institució el 2012.

La vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez, ha valorat molt positivament l’increment de competència en la llengua pròpia a la Universitat de València, que “no ha parat de créixer” els darrers anys, fet que fa avançar cap al compliment dels seus estatuts, que estableixen el deure del personal docent i investigador de conèixer les dues llengües oficials del País Valencià.

 “En els darrers quatre anys -ha remarcat la vicerrectora- la mitjana del professorat amb una acreditació de C1 o C2 de valencià ha pujat més de 15 punts percentuals, de manera que, en aquests moments, ens consta que almenys el 61,6% de la plantilla ha acreditat aquests nivells, quan en 2015 n’era el 46,2%”. Aquestes xifres poden ser més altes, ja que no inclouen d’altres certificacions vàlides com les adquirides pels governs balear o català i les escoles d’idiomes.

El Pla d’increment de la docència en valencià es va aprovar el 2012, segons explica la Universitat de València en el seu web, i ha fet que el percentatge de personal competent en la llengua hagi augmentat cada any . Per al curs 2019-20, l’oferta d’ensenyament en valencià a la UV serà del 41,8%, un percentatge molt superior al 25% de l’any 2012, segons remarca Rafael Castelló, director del Servei de Política Lingüística de la universitat, que assegura que s’està “avançant cap a la igualtat lingüística” prevista en el pla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share