Diumenge, juny 16, 2024
Actualitat

Els alumnes valencians podran triar la llengua dels exàmens en totes les etapes educatives

PP i Vox amplien a la primària la possibilitat d’optar pel valencià o el castellà en les proves de matèries no lingüístiques

Els alumnes de totes les etapes educatives del País Valencià podran escollir l’idioma en què fan els exàmens i les proves d’avaluació al marge de quina sigui la llengua vehicular de la matèria, segons recullen les esmenes parcials fetes per PP i Vox aquest dilluns a les Corts Valencianes a la “Llei de Llibertat Educativa”. La majoria de dreta i extrema dreta que governa al País Valencià ha ampliat, d’aquesta manera, la possibilitat de fer els exàmens en valencià o castellà de les matèries no lingüístiques també a primària i no només a l’ESO i al batxillerat com preveia la primera versió de la norma.

Els dos partits del Consell han aprovat també especificar que “la inspecció vetllarà perquè hi hagi una proporció raonable entre les dues llengües oficials”. No s’han posat d’acord, en canvi, a aprovar la proposta de Vox que les famílies triïn la llengua d’escolarització dels fills en l’etapa de dos i tres anys el curs vinent, ja que, segons el PP, no són a temps de fer-ho. 

El PSPV i Compromís han acusat els partits del govern d’intentar arraconar el valencià en l’educació amb l’excusa de la “llibertat educativa”.

Foto: Sessió de les Corts Valencianes el 29 de febrer del 2024 / Corts Valencianes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Verified by ExactMetrics