Els creadors per a xarxes en català es trobaran a Palma

Les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià impulsen La Troca, una iniciativa per fomentar els continguts en la llengua comuna

Els governs de les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià han anunciat aquest divendres la celebració el proper 15 d’octubre a Palma de La Troca, una trobada de joves creadors que publiquen en català a les xarxes i que acollirà participants de tot el domini lingüístic. La trobada, impulsada pels tres governs, neix amb l’objectiu de potenciar el panorama de creació digital en català i crear comunitat que s’expressi en aquesta llengua a través de les xarxes fomentant la relació i el coneixement entre joves de diferents territoris.

En les properes setmanes es farà públic el programa complet, on hi haurà tiktokers, youtubers, instagramers, jugadors de videojocs, directers i impulsors de pòdcasts. S’hi parlarà de llengua i humor, de la comunitat de jugadors de videojocs, de l’empoderament a les xarxes i l’eclosió dels pòdcasts, entre d’altres. També hi haurà espais d’intercanvi d’experiències i projectes, i altres activitats relacionades amb la creació de continguts digitals a Internet.

L’organització de l’esdeveniment va a càrrec de les àrees de política lingüística dels governs balear, català i valencià i de l’Institut Balear de la Joventut. Hi col·laboren l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma i l’Obra Cultural Balear.

La primera edició de LaTroca es durà a terme al Teatre Xesc Forteza i les inscripcions ja es poden fer a través del web de la Direcció General de Política Lingüística del govern balear.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share