Els estudiants reclamen un “pla de xoc contra l’emergència lingüística”

Pancarta del Compromís contra la Crisi Educativa / Foto: SEPC

Els universitaris dels Països Catalans demanen que es garanteixi tota la docència en català en un termini de tres anys

R. G. A.

Les assemblees de facultat de les universitats dels Països Catalans han impulsat el Compromís contra la Crisi Educativa, un manifest que reclama revertir la “situació límit” en què estan les universitats després d’anys de retallades, agreujada per la pandèmia. Entre els cinc punts que reclamen els estudiants hi ha un “pla de xoc pel català contra l’emergència lingüística”.

Els impulsors del Compromís contra la Crisi Educativa demanen que es garanteixi “la totalitat de la docència en català en un període de tres anys” i que, mentrestant, “es compleixin les guies docents”.

Els estudiants ja fa temps que es queixen de l’arraconament de la llengua catalana a les facultats i cada cop hi ha més universitaris que denuncien que moltes assignatures que s’ofereixen en català s’acaben impartint en castellà, una discriminació “flagrant a les universitats públiques”, segons denuncia la portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, Anna Clua. “El moviment estudiantil juga un paper important en la demanda dels drets lingüístics i en aquesta conjuntura, en què el català està a punt d’entrar en una situació d’emergència és més necessari que mai reclamar un compromís per millorar-ne les condicions”, afegeix Clua.

El manifest s’adreça al “conjunt dels rectors i les rectores de les universitats públiques de Catalunya, i concretament, a la Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP)” a qui comminen a “fer aquest primer pas, que és de mínims i de sentit comú”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share