Els peruans hauran de ser atesos en la seva llengua autòctona

L’himne nacional s’interpretarà en castellà i en l’idioma originari de la zona

El govern del Perú ha aprovat un decret per fomentar les llengües autòctones del país que estableix, entre altres mesures, que tothom té dret a utilitzar el seu idioma originari en els àmbits públics i privats i, per tant, a ser atès en la seva llengua per l’administració.

Per poder complir aquesta norma, es posarà en marxa un Registre de Servidors Públics Bilingües format per treballadors competents en les 47 llengües autòctones dels 55 pobles originaris que s’estima que hi ha al Perú. L’administració posarà, a més, a l’abast dels ciutadans, els mitjans de traducció directa o inversa que calgui per poder garantir l’exercici dels drets lingüístics.

Les llengües originàries seran oficials als llocs on siguin predominants i l’Estat garantirà l’accés a la salut, la justícia i l’educació dels ciutadans en el seu idioma. Amb aquesta llei, el Ministeri de Cultura peruà s’ha proposat promoure la riquesa lingüística del país i trencar amb el monopoli del castellà com a llengua de l’esfera pública.

La nova llei estableix una mesura amb un important impacte simbòlic per als peruans de llengua diferent del castellà. La norma preveu que l’himne nacional del Perú s’ha d’interpretar en castellà i en la llengua autòctona predominant a la zona on es faci l’acte en què hi hagi un acte on, segons el protocol, s’hi hagi de cantar l’himne.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share