Engega Cinemacat a Palma

El projecte vol ser l’embrió d’una programació estable de cinema en català a les Illes Balears

El cinema en català, una de les assignatures pendents de la llengua, ha fet un pas més cap a la normalització amb la posada en marxa, des d’aquest dijous, de Cinemacat, un projecte que oferirà projeccions de pel·lícules en versió original en català o subtitulades en aquest idioma cada dijous a la sala Cineciutat, de Palma. El programa, una iniciativa de l’Obra Cultural Balear (OCB), Cineciutat i la Direcció General de Política Lingüística de la Conselleria de Cultura de les Illes Balears, engega amb la pel·lícula Wonder Wheel, dirigida per Woody Allen, i pretén convertir-se en l’embrió d’una futura programació estable de cinema en català, primer a Palma i, posteriorment, a altres localitats de les Illes Balears.

El preu de l’entrada per al públic en general serà de 6 euros, però els socis de l’OCB i de Cineciutat tindran un preu reduït de 3 euros. També tindran descomptes els membres de la comunitat universitària -amb el carnet de la Universitat de les Illes Balears (UIB)-, els lectors de l’AraBalears, els membres del Club del Suscriptor d’Última Hora, els socis d’Ona Mediterrània (dBalears i ràdio Ona Mediterrània), així com els qui tinguin el Carnet Jove de les Illes Balears.

La programació de cinema es pot consultar a través del web de Cinemacat i de les seves xarxes socials. A banda de Wonder Wheel, el 17 de gener es podrà veure Jean-François i el sentit de la vida, de Sergi Portabella; el 24 de gener, Demà comença tot, d’Hugo Gélin; i el 31 de gener, Segon Origen, de Bigas Luna i Carles Porta. Al febrer es projectaran pel·lícules com Estiu 1993, de Carla Simón; Galveston, de Mélanie Laurent; Societat literària, de Mike Newell; i Revolució silenciosa, de Lars Kraume.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share