Diumenge, juny 16, 2024
AUDIOVISUALINICIATIVES

Engega el festival de curtmetratges en català VOC

Els dotze films finalistes es projectaran durant el febrer i el març a més de noranta sales d’arreu dels Països Catalans

L’Espai Texas de Barcelona ha acollit aquest dimarts la sessió inaugural del VOC – Festival Òmnium de Curtmetratges, un projecte impulsat per Òmnium Cultural per estimular la producció de curtmetratges de qualitat en català, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic. El festival es fa en més de noranta sales d’arreu dels Països Catalans durant els mesos de febrer i març.

Durant la sessió inaugural del festival, la vicepresidenta d’Òmnium Cultural, Mònica Terribas, s’ha mostrat satisfeta que “es consolidi aquest festival que dona a conèixer obres de qualitat i en català, un projecte que Òmnium Cultural va imaginar fa vuit anys i que ja és un espai de trobada entre públic i creadors”. La comunicadora Andrea Gumes, per la seva part, ha destacat que “el cinema català té nervi, té vitalitat” i “s’estan començant a obrir finestres; amb nous temes, nous formats que es veuen als curts finalistes del VOC”.

En total, són candidats als VOC 2024 vuit curtmetratges de ficció i quatre documentals que optaran, com en edicions prèvies, al Premi del Jurat i al Premi del Públic de cadascuna de les categories. També hi haurà el Premi Jurat Jove.

Fins al 18 de març es projectaran els dotze curtmetratges finalistes a noranta sales dels Països Catalans i a diverses ciutats del món. Les sessions són gratuïtes.

Foto: Mònica Terribas en la sessió inaugural del festival VOC, a l’Espai Texas / Òmnium Cultural

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Verified by ExactMetrics