Engega la gran antologia de la música en valencià

ACPV celebra el cinquantè aniversari amb l’ambiciós projecte Mural Sonor del País

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) s’ha proposat celebrar el seu cinquantè aniversari amb un ambiciós projecte musical que aplegarà les grans fites de la música en valencià en una antologia que han batejat amb el nom de Mural Sonor del País.

L’objectiu és produir un disc quàdruple que reuneixi tots els estils de la música feta en valencià resumits en més de cinquanta cançons emblemàtiques posades al dia per artistes actuals que hi aportaran la seva visió. Les obres es dividiran en quatre àlbums corresponents a quatre estils diferents: la música tradicional, la música festiva, la cançó i el pop-rock.

Per fer possible aquest projecte, ACPV ha posat en marxa un pla de micromecenatge a través de la plataforma Verkami que pretén aconseguir 80.000 euros en quaranta dies, un objectiu que no és fàcil però que no ha impedit que els músics es posin a treballar en el Mural Sonor.

Si el procés de micromecenatge és reeixit, els organitzadors preveuen fer un concert de presentació a València o rodalia, que es podria dur a terme el 25 d’abril del 2022 en el millor dels casos. Si té una bona acollida i les institucions hi col·laboren, fins i tot es podria fer una gira arreu del País Valencià. Pel que fa a la gravació dels discos, està previst que es faci aquest estiu i la producció a la tardor.

Foto de portada: Prats i Camps / ACPV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share