Es dispara l’interès per les proves de català a les Illes Balears

La inscripció als exàmens augmenta un 150% des de l’inici de la legislatura

La inscripció a les proves de català a les Illes Balears s’ha disparat els darrers anys fins a augmentar gairebé un 150% des que va començar la legislatura. La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha publicat la llista definitiva d’inscrits a la convocatòria de proves de maig de tots els nivells de llengua catalana. El nombre total d’inscripcions d’enguany, en les dues convocatòries anuals que gestiona la Direcció General de Política Lingüística (DGPL), ha estat d’11.692 persones, però la quantitat de candidats sumats dels anys  2016, 2017, 2018 i 2019 (sense comptar la convocatòria en vigor) fa pujar la xifra a 45.545 inscripcions, fet que suposa un augment del 149,94% respecte de la situació de l’inici de la legislatura.

La directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, atribueix l’espectacular increment del nombre d’inscripcions a l’augment del “prestigi i la utilitat” del català a la societat balear. “A mesura que el català s’ha recuperat per a més àmbits ha crescut l’interès pels cursos”, diu Fuxà, que recorda que durant aquesta legislatura la llengua pròpia de les Illes Balears ha passat a ser un requisit per exercir a l’administració i que s’ha aprovat el decret de capacitació lingüística del personal sanitari. A més -afegeix- s’han creat “moltes ofertes d’ocupació pública”.

Fuxà remarca que l’interès per les proves de català no és nou. De fet -explica- ja hi va haver un gran nombre d’inscrits durant els anteriors governs de progrés. La “campanya en contra de la llengua catalana” del govern de José Ramón Bauzá (2011-2015) va fer que l’interès per tenir una titulació de català caigués de forma dràstica, assenyala Fuxà, que conclou que les inscripcions s’havien reduït “a la mínima expressió perquè no hi havia la necessitat” de tenir el títol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share