Escola Valenciana porta al Síndic de Greuges la situació de la llengua al sud

El president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes / Foto: Escola Valenciana

L’entitat reclama a l’organisme que actuï d’ofici davant la discriminació lingüística

Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua ha traslladat aquest dimecres la seva preocupació per la situació del català al sud del País Valencià i li ha demanat que actuï d’ofici davant els casos de discriminació lingüística dels valencianoparlants. En una reunió a Alacant, la Federació ha lliurat al Síndic l’Informe de Denúncies dels drets lingüístics al País Valencià 2019 i ha recordat que les vulneracions dels drets lingüístics suposen un incompliment sistemàtic de l’Estatut bàsic de l’empleat públic, que en el seu article 54.11 estableix que els funcionaris “han de garantir l’atenció al ciutadà en la llengua que sol·licite sempre que siga oficial en el territori”.

El president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes, ha demanat que tots els treballadors de les administracions públiques valencianes tinguin coneixements de valencià i ha remarcat que “només amb la competència lingüística es garanteix el dret de la ciutadania a ser atesa en la seua llengua”. “Cal que el govern valencià garantisca aquest dret mitjançant la inclusió del requisit lingüístic en la Llei de Funció Pública”, ha afegit.

La Federació d’Associacions de la Llengua ha proposat també una campanya conjunta d’actituds lingüístiques amb el Síndic de Greuges i la Universitat d’Alacant que difongui entre els alumnes dels centres educatius valors de convivència i drets lingüístics per tal de resoldre el conflicte lingüístic existent. L’entitat ha aprofitat per convidar el Síndic de Greuges a participar en la XVII Nit d’Escola Valenciana, que es farà el 22 de febrer a Elx (el Baix Vinalopó), un esdeveniment en el qual Escola Valenciana reconeix les persones i col·lectius que treballen per la normalització de la llengua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share