Escola Valenciana presenta la segona edició de “Tasta el Valencià”

La campanya promou les parelles lingüístiques amb la gastronomia com a fil conductor

Escola Valenciana ha presentat aquest dijous la segona edició de la campanya “Tasta el Valencià”, una iniciativa del Voluntariat pel Valencià que compta amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i que té com a fil conductor la gastronomia del país.

La iniciativa busca la vinculació “de la llengua que ens uneix amb un aspecte tan quotidià com és la gastronomia” mitjançant un conjunt de vídeos que recorren diferents comarques del País Valencià, especialment per les comarques del sud, segons la coordinadora del Voluntariat pel Valencià, Xon Doménech. La idea és aprendre “noves paraules i conèixer la diversitat de parlars de les nostres comarques que fan la nostra llengua més rica”.

Doménech ha explicat el recorregut de la segona edició de “Tasta el Valencià”, que passarà per les poblacions del Pinós (Valls del Vinalopó), Altea (Marina Baixa), l’Orxa (el Comtat), Elx (Baix Vinalopó), Vila-real (Plana Baixa) i Massamagrell (Horta Nord).

L’acte de presentació ha comptat també amb la participació de la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Verònica Cantó i la presidenta d’Escola Valenciana, Alexandra Usó. La presidenta d’Escola Valenciana ha agraït la col·laboració de l’AVL gràcies a la qual s’ha “fet possible una iniciativa que fomenta l’estima per la llengua i pel patrimoni culinari valencià”.

La presentació de la campanya “Tasta el valencià” és també l’inici d’un nou període d’inscripció al Voluntariat pel Valencià 2022/23, que arrancarà el 14 d’octubre i s’estendrà fins al 31 del mateix mes. En aquest termini, els qui vulguin ser aprenents o ensenyants de valencià podran inscriure’s al web   https://escolavalenciana.org/voluntariatpelvalencia. Escola Valenciana assignarà les parelles corresponents. L’entitat ofereix, a més, una modalitat en línia, per acostar el valencià a persones que viuen lluny o que prefereixen aquesta fórmula.

Des de la seua creació l’any 2005, el Voluntariat ha format més de 10.000 parelles lingüístiques arreu del País Valencià. Molts voluntaris repeteixen l’experiència i hi ha aprenents que després passen a fer-se ensenyants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share