Euskal Telebista posarà en marxa un “Netflix basc”

L’ens públic es proposa facilitar contingut audiovisual als joves en èuscar

El director general d’Euskal Irrati Telebista (EiTB), Andoni Aldekoa, ha anunciat aquest dimecres que la televisió pública basca crearà una plataforma digital amb els continguts audiovisuals produïts al País Basc que tindrà com un dels objectius principals la divulgació de l’èuscar. Aldekoa ha batejat el projecte amb el nom de “Netflix basc” i ha dit que pretén atraure els sectors més joves de la població.

Amb aquesta iniciativa, que està previst que es posi en funcionament l’any vinent, EiTB vol adaptar-se als canvis en els canals de consum dels productes audiovisuals. Aldekoa ha explicat que la nova plataforma no serà únicament en basc, però les produccions en aquesta llengua tindran un pes important. “Hem d’oferir aquest servei si volem que els joves consumeixin productes en euskera”, ha emfasitzat.

El director general d’EiTB ha remarcat que la corporació de ràdio i televisió pública basca ha de complir la seva “funció social” també en l’“espai digital”, la qual cosa vol dir ser present en plataformes com Youtube, Instagram, Facebook, TikTok i Telegram entre d’altres. “És fonamental que EiTB hi sigui, sobretot, amb continguts en euskera si volem que els joves consumeixin en euskera”, ha afegit Aldekoa.

Fotos: EiTB Media

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share