Fer vídeos en català té premi

L’OCB i la Plataforma per la Llengua organitzen dos concursos de continguts per a TikTok i Instagram en la llengua pròpia

L’Obra Cultural Balear (OCB) i la Plataforma per la Llengua han anunciat amb poques hores de diferència, dues iniciatives destinades a promoure l’ús del català en a les xarxes socials i, més concretament, a TikTok i Instagram Reels. Les dues entitats han optat per fer-ho a través d’un concurs.

En el cas de l’OCB, el concurs consisteix a pujar un vídeo en català a TikTok amb l’etiqueta #TikCat22 sobre qualsevol tema sempre que no sigui ofensiu, sexista ni inciti a l’odi contra cap col·lectiu. L’organització crearà vídeos tutorials i classes magistrals per mostrar com treure el màxim profit de la xarxa social. Els vídeos que es presentin es puntuaran bàsicament en funció dels m’agrada que obtinguin i els guanyadors seran premiats.

La Plataforma per la Llengua, per la seva part, ha posat en marxa un concurs per premiar els millors vídeos de TikTok i Instagram Reels en català que ha batejat com a Repte Kinton, nom extret del núvol Kinton, el núvol màgic de Son Goku, protagonista de la sèrie Bola de drac. El web del projecte proposarà un repte nou per als creadors cada tres setmanes i establirà una etiqueta per a cadascun perquè els creadors l’incloguin en els continguts que generin. En les pròximes setmanes, es publicaran al web les bases, els premis, els criteris del concurs, i tota la informació bàsica per participar-hi.

L’entitat ha engegat la iniciativa en constatar l’escassa presència del català a les xarxes. En el mateix sentit va el projecte de l’OCB, que considera vital que “la llengua catalana tingui presència arreu i s’acosti i atregui nous catalanoparlants”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share