França acceptarà Lluís i Núria

La piulada del president de l’Assemblea Nacional francesa a Twitter

El president de l’Assemblea Nacional anuncia un decret per normalitzar els noms en llengües diferents del francès

Els pares de Catalunya Nord que posin als seus fills noms com Lluís o Núria i vulguin registrar-los amb l’accent que correspon al català podran fer-ho ben aviat, segons ha anunciat, en una piulada a Twitter, el president de l’Assemblea Nacional francesa, Richard Ferrand.

“Les llengües regionals són part de la riquesa de la República. Gràcies a la mobilització dels parlamentaris bretons i a Nicole Belloubet [ministra de Justícia francesa] […] hem assolit l’objectiu! Un decret segellarà l’ús de la ñ per als cognoms i noms en els documents d’estat civil!”, diu el president de la cambra legislativa francesa, que acaba la piulada amb el coixinet #Fañch, en referència a la lluita reeixida d’uns pares bretons perquè el seu nadó, de nom Fañch, pogués ser inscrit amb la grafia de la seva llengua.

Tot i la referència de Belloubet, en la piulada a Twitter, al cas de Fañch, el president de l’Assemblea Nacional francesa ha explicat que s’està treballant perquè es puguin normalitzar tots els noms en les llengües “regionals”, fet que afectaria tant el català, com el bretó com la resta d’idiomes..La inscripció de noms en les diferents llengües minoritzades de França és objecte de controvèrsia amb freqüència. El cas de Fañch va causar un gran impacte a tot l’Estat, però n’hi ha hagut d’altres, sense gaire ressò mediàtic, com el d’una família de Perpinyà a qui no permetien inscriure la seva filla acabada de néixer com a Llívia, amb accent tancat a la i, segons explica el diari L’Indépendant.

One thought on “França acceptarà Lluís i Núria

  • 6 de febrer de 2020 at 20:58
    Permalink

    Felicitats als catalans de la Catalunya Nord, mica en mica s’ omple la pica

    Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share