Hisenda ordena no oferir atenció en català

Plataforma per la Llengua

La Plataforma per la Llengua denunciarà el cas al Consell d’Europa

Un treballador d’Hisenda ha denunciat  a la Plataforma per la Llengua que els empleats de l’Agència Tributària han rebut ordres de “no oferir mai” l’opció de ser atès en un idioma cooficial com el català. Segons ha explicat el treballador a l’entitat, l’ordre l’han rebut a través de la Intranet de l’Agència Tributària en un recordatori en què s’informa a la plantilla que només es considerarà que el contribuent vol ser atès en una llengua cooficial diferent del castellà “si el contribuent insisteix a utilitzar aquesta opció”. L’empleat afirma que aquesta opció no l’oferiran mai “perquè en sol·licitar la cita no és possible escollir un idioma cooficial”.

Lla Plataforma per la Llengua va denunciar l’any 2017 que s’havia eliminat l’opció de ser atès en català de la línia d’atenció telefònica per a la campanya de la renda. En aquell moment, ja es va revelar que quan s’oferia l’opció de ser atès en aquesta llengua no es respectava.

L’entitat ha comprovat, a més, que ni tan sols quan el contribuent vol ser atès en català se li garanteix l’atenció en aquesta llengua. En diverses trucades de comprovació, els operadors de la campanya de la renda han deixat clar que no era possible derivar la trucada a un departament que atengués en català.

La Plataforma per la Llengua considera que aquest fet és una nova mostra que l’Estat espanyol discrimina els catalanoparlants. “Governi el PP o governi el PSOE de Sánchez, sigui per la porta del davant o per la porta del darrere, l’Estat espanyol ho té clar: els catalanoparlants paguem impostos a Hisenda, però som tractats com a ciutadans de segona,, no tenim els mateixos drets que els castellanoparlants. Ja n’hi ha prou”, ha comentat el president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, que ha anunciat que denunciaran “ aquesta situació davant del Comitè d’Experts del Consell d’Europa que avalua el compliment de la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share