Joaquim Arenas guanya el Premi Especial Martí Gasull

El jurat reconeix la seva tasca en l’impuls de la immersió lingüística

El jurat de la novena edició dels Premis Martí Gasull i Roig ha decidit lliurar el VI Premi Especial del Jurat al mestre i pedagog Joaquim Arenas, un dels artífexs de la immersió lingüística. Amb aquest guardó honorífic, el jurat reconeix la trajectòria d’Arenas en la defensa del català i vol servir per reivindicar la vigència del model d’escola catalana en plena ofensiva judicial i política en contra.

Els membres del jurat volen posar en valor la tasca de personalitats com ell, que van idear el de model de l’escola catalana que reivindica la Plataforma per la Llengua, organitzadora dels premis.

Nascut a Mataró el 1936, Arenas va ser un dels impulsors del programa d’immersió lingüística a les escoles i és considerat un dels pares del model d’escola catalana en llengua i continguts. Autor de nombrosos llibres sobre educació i llengua, el guardonat va ser cap del Servei d’Ensenyament del Català entre 1983 i 2003. Va ser rector de la Universitat Catalana d’Estiu el 1995 i ha assessorat els governs de Bolívia i Guatemala en la incorporació de les llengües indígenes al sistema escolar.

Membre de la Societat Catalana de Pedagogia i de la Societat Catalana de Llengua i Literatura de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), la seva trajectòria ha estat reconeguda amb la Creu de Sant Jordi, la medalla de l’Académie de Montpellier i el Premi d’Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla entre d’altres.

El Premi Especial del Jurat ha reconegut, fins ara, la tasca dels lingüistes Albert Jané i Josep Ruaix, la cantant Maria del Mar Bonet, la mestra i activista Maria Teresa Casals i l’escriptor Josep Vallverdú.

La gala de lliurament de la novena edició dels Premis Martí Gasull i Roig serà el 28 de febrer al Teatre Poliorama i serà retransmesa pel Canal 33. Els tres finalistes són Ràdio Arrels, el Diari de Balears i La Fageda. El guanyador serà triat per una votació popular oberta fins al 20 de febrer al web premismartigasull.cat.

One thought on “Joaquim Arenas guanya el Premi Especial Martí Gasull

  • 18 de febrer de 2022 at 19:06
    Permalink

    Enhorabona, Joaquim. Un premi molt merescut. N’estic molt contenta. Salut i una abraçada!

    Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share