Josep Vallverdú guanya el Premi Especial Martí Gasull

El jurat reconeix l’“aportació exemplar” de l’escriptor a la llengua catalana

El jurat dels VIII Premis Martí Gasull, que organitza la Plataforma per la Llengua, ha acordat atorgar el Premi Especial a l’escriptor lleidatà Josep Vallverdú en reconeixement a la seva “aportació exemplar al conjunt de la llengua catalana”, especialment en la literatura infantil i juvenil. El jurat reconeix, per extensió, la “valuosa contribució dels autors lleidatans al conjunt de les lletres catalanes”.

Un dels referents de la literatura catalana de la segona meitat del segle XX, Vallverdú és autor d’un gran nombre de títols de narrativa infantil, juvenil, assaig i teatre, una producció que ha compaginat amb la docència.

Membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), estudiós, conferenciant i articulista, la trajectòria de Vallverdú ha estat reconeguda amb nombrosos guardons com la Creu de Sant Jordi (1988), el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2000) i la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya (2019). La Universitat de Lleida el va investir doctor honoris causa l’any 2004. 

La guanyadora del Premi Especial de l’any passat va ser la mestra i activista per la llengua catalana Teresa Casals. La gala de lliurament del Premi Gasull està prevista que es faci el 19 d’abril al teatre Poliorama de Barcelona. Els guanyador sortirà de la votació que es farà fins al 14 d’abril a través del web www.premimartigasull.cat per escollir entre els tres finalistes: la revista Sàpiens, l’empresa de telecomunicacions Parlem i la companyia Teatre Micalet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share