La Bressola obrirà el seu primer liceu a Perpinyà

Fotos: La Bressola

L’entitat es proposa satisfer la demanda d’ensenyament immersiu en català a secundària

La xarxa d’escoles en català de la Catalunya Nord la Bressola ha anunciat que està enllestint les negociacions per adquirir un edifici per obrir-hi el primer liceu a Perpinyà. El centre de secundària, situat al barri de Vernet, podrà acollir més de 300 alumnes. L’associació La Bressola resta a l’espera d’obtenir les autoritzacions administratives necessàries per obrir el centre. De moment, ja té el suport del Consell Departamental dels Pirineus Orientals, la regió Occitània i la Generalitat de Catalunya.

Amb la creació del liceu, l’entitat espera satisfer la demanda d’educació secundària i oferir, per primera vegada, un ensenyament immersiu en català des de l’ensenyament maternal fins a les portes de la universitat. Per la Bressola, “el liceu és una etapa clau en la construcció de la identitat individual i és essencial comptar amb un projecte educatiu en el qual cada jove es pugui implicar en la construcció social i cultural de la seva personalitat”.

Els escolars de la Catalunya Nord han tornat a les aules el 2 de setembre i, segons la Bressola, el nou curs l’han començat amb 1.050 alumnes, una trentena més que l’any passat. L’entitat, que aquest any fa 45 anys, remarca que “la demanda per una escola immersiva en català continua creixent a la Catalunya Nord i que les famílies s’interessen cada vegada més pel sistema d’immersió lingüística i de treball cooperatiu que practiquen les escoles”, tot i el cop que va suposar la resolució del Consell Constitucional francès contra aquest model d’ensenyament que havia avalat la la Llei de Protecció patrimonial i promoció de les llengües regionals aprovada l’abril passat a l’Assemblea Nacional.

La Bressola ha obert una nova aula a l’Escola de Sant Galdric, formada pels alumnes de les dues escoles de Perpinyà. D’altra banda, l’entitat també manté converses amb diverses poblacions de la Catalunya Nord per obrir noves escoles de cara els propers anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share