La FOLC reclama a l’Estat la reciprocitat d’À Punt, IB3 i TV3

Presenta al·legacions al pla de la TDT i demana un múltiplex per als canals en català

La Federació d’Organitzacions per la llengua catalana (FOLC) ha demanat al govern espanyol que alliberi un canal de la TDT per fer possible la reciprocitat entre À Punt, IB3 i TV3 al País Valencià, Catalunya i Illes Balears, una reivindicació dels tres territoris que ara compta amb el suport dels respectius governs. La FOLC ha presentat unes al·legacions al Plan técnico Nacional de la TDT, que fixa les condicions de la migració de les freqüències dels canals de TDT des de l’actual banda de 700 MHz fins a les seves noves ubicacions. Basant-se en la legislació espanyola, informes tècnics i la normativa europea, l’entitat reclama un múltiplex que permeti la reciprocitat entre els mitjans de comunicació de les Illes Balears, el País Valencià i Catalunya.

La FOLC, que ha participat en la segona consulta pública oberta pel govern espanyol per rebre al·legacions i comentaris sobre aquest projecte, recorda que la reciprocitat dels tres canals de televisió és reclamada tant per la societat civil com pels governs de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, que han arribat a acords perquè la reciprocitat es faci efectiva.

La FOLC argumenta, en les seves al·legacions, que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) reconeix que hi ha canals disponibles i que, per tant, aquesta no pot ser una excusa per no alliberar-lo. L’entitat afegeix que el dret de reciprocitat està avalat per la Carta europea de les llengües regionals i minoritàries (Celrom), ratificada per l’Estat espanyol, i anuncia noves actuacions per reclamar que els tres canals es puguin veure a tots els territoris.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share