La Generalitat Valenciana col·laborarà amb l’Institut Ramon Llull

El conseller d’Educació Cultura i Esport, Vicent Marzà / Generalitat Valenciana

El govern signa un conveni per promoure el català en l’àmbit universitari

El govern valencià ha aprovat un conveni de col·laboració entre la conselleria d’Educació Cultura i Esport i l’Institut Ramon Llull (IRL) per promoure el català en l’àmbit universitari que no suposa, però, la integració de la Generalitat Valenciana en aquest organisme del qual sí que formen part Catalunya i les Illes Balears.

La col·laboració consistirà en l’establiment de diversos programes de lectorats en universitats de fora dels Països Catalans i el manteniment dels que hi ha a les universitats de Santiago de Compostel·la, Universitat de Granada, Universitat Autònoma de Madrid, Universitat de Salamanca, Université de Picardie Jules Verne d’Amiens, Università degli Studi di Torino i Fitzwilliam College-Cambridge University. La Generalitat hi aportarà 175.000 euros i l’Institut Ramon Llull, 53.500.

Les dues parts ja van signar el 5 d’abril de 2017 un conveni marc per col·laborar en la promoció del valencià en l’àmbit universitari, amb l’establiment i funcionament de programes de lectorats i càtedres en universitats de l’exterior de l’àmbit lingüístic.

El conveni té vigència fins al 31 de desembre d’aquest any, però se subvencionaran activitats realitzades des de l’1 de gener de 2019. L’acord es proposa també fomentar la cooperació i la coordinació amb altres administracions autonòmiques i amb altres entitats estatals i internacionals per a la difusió i promoció del valencià en l’àmbit universitari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share