La Justícia dona la raó a la Bressola i desbloqueja el liceu en català de Perpinyà

El tribunal administratiu de Montpeller suspèn el dret de preempció que havia al·legat l’Ajuntament sobre l’antic convent de Santa Clara

El tribunal administratiu de Montpeller ha donat la raó a la Bressola en el litigi que té amb l’Ajuntament de Perpinyà pel projecte d’un liceu de secundària que l’entitat vol obrir a l’antic convent de Santa Clara. El tribunal ha suspès el dret de preempció que havia al·legat el consistori per bloquejar l’acord de compra que s’havia signat el 6 d’agost passat i ara la Bressola espera tirar endavant el projecte.

La Justícia ha rebutjat els arguments de l’Ajuntament, encapçalat per l’ultradretà Louis Aliot, segons els quals l’operació no es podia dur a terme perquè calia “salvaguardar el patrimoni”. El tribunal no ha trobat cap prova que demostri que no s’hi pot instal·lar un col·legi-liceu i ha dictat que l’Ajuntament ha de pagar 2.000 euros a la Bressola.

La Bressola ha expressat, en un comunicat, la seva satisfacció per la decisió judicial i ha instat l’Ajuntament a “fer un pas enrere” i permetre la instal·lació del col·legi-liceu. De moment, però, l’entitat continua treballant en una solució provisional de cara a l’inici del proper curs escolar.

La decisió de l’Ajuntament de Perpinyà de bloquejar la compra del convent de Santa Clara va desfermar una onada d’indignació a la Catalunya Nord, que es va traduir en una manifestació a la ciutat nord-catalana el 23 d’octubre passat en què més de 2.000 persones van reivindicar el seu dret a una educació en català.

La Bressola té set escoles de primària a la Catalunya Nord i un centre de secundària al Soler. L’entitat fa anys que treballa per ampliar l’oferta d’ensenyament secundari per donar resposta a la demanda creixent i fer possible l’escolarització en català fins al batxillerat. El liceu de l’antic Convent de Santa Clara podria acollir fins a 350 alumnes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share