La llengua puja de rang al govern català

Acte de presentació del programa Ep! Escolta i Parla, el maig del 2019 / R.G.A.

La nova Secretaria de Política Lingüística impulsarà un “gran pacte” per incrementar l’ús del català

El govern català ha presentat aquest dimarts el Decret de reestructuració del Departament de Cultura que, entre altres coses, preveu elevar Política Lingüística al rang de secretaria en lloc de direcció general com fins ara. El Departament de Cultura es proposa “reforçar la vocació transversal i constructiva de la nova Secretaria de Política Lingüística.

La fins ara directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, s’ha acomiadat del càrrec tot destacant els “molts projectes realitzats” per la llengua catalana, l’aranès i la llengua de signes catalana tot i l’”escassedat de recursos” i les “situacions abans inimaginables” en els darrers anys “molt convulsos però també apassionants” que ha viscut el país.

El Departament de Cultura, ara en mans d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha anunciat que el secretari de Política Lingüística es nomenarà “properament” i tindrà com a encàrrec principal desenvolupar “un gran pacte per la llengua per tal de protegir, incentivar i incrementar l’ús del català en tots els sectors”. El departament assegura que la llengua serà una “prioritat governamental” i que s’actualitzaran “els mecanismes que estudien i n’impulsen l’ús des d’una visió integradora i cohesionadora dins de la societat catalana”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share