La Plataforma per la Llengua demandarà ‘El Mundo’

Un article del diari acusa l’entitat de filoterrorista

La Plataforma per la Llengua ha anunciat aquest dimecres que demandarà el diari El Mundo per haver publicat un article en què acusa l’entitat de filoterrorista. Així ho han explicat la directora de la Plataforma per la Llengua, Neus Mestres, i l’advocat Jordi Domingo, que han aclarit que la demanda civil es presentarà “en les properes setmanes”.

Entre altres crítiques, l’article d’El Mundo acusa l’entitat de donar suport, en les seves xarxes socials, els qui “inciten a matar guàrdies civils i es mofen de les víctimes del terrorisme”. “Aquest és l’ideari de la Plataforma per la Llengua”, assegura el rotatiu. Segons Domingo, “aquesta afirmació, entre d’altres que inclou l’article, imputa a la Plataforma per la Llengua unes actuacions que no es  corresponen amb la realitat i són constitutives d’un atemptat contra el dret a l’honor”. “Sota la bandera del dret a la informació no es poden publicar falsedats que poden incitar a l’odi i que atempten contra l’honor de la Plataforma per la Llengua i dels seus més de 18.000 socis”, avisa l’advocat, que va ser un dels impulsors de Constituïm, una de les plataformes que va presentar un projecte de Constitució per la República catalana.

Mestres ha afegit que han decidit presentar la demanda per “defensar l’honor de la Plataforma per la Llengua, que fa 25 anys que treballem per fomentar l’ús social del català i per la cohesió social, però sobretot, per defensar l’honor dels més de 18.000 socis que conformen l’entitat”. “No permetrem que se’ns acusi de donar suport al terrorisme i d’humiliar les víctimes del terrorisme”, ha afegit la directora de l’entitat, que ha remarcat que “no és el primer cop que El Mundo tergiversa informació” a l’hora de parlar de la Plataforma per la Llengua. Mestres destaca el fet que l’article es va publicar fora de la secció d’Opinió i, per tant, el diari se’n fa responsable.

La Plataforma per la Llengua ha anunciat que ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per finançar les accions judicials. “Tothom qui vulgui ajudar-nos a tirar endavant el procés judicial, i dir a El Mundo que ja n’hi ha prou d’empastifar i insultar, pot fer-ho a través del web www.plataforma-llengua.cat/denunciemelmundo”, ha assenyalat Mestres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share