La Plataforma per la Llengua denuncia Espanya a l’ONU

L’entitat presenta un informe de discriminacions lingüístiques al Consell de Drets Humans

La Plataforma per la Llengua ha presentat aquest dimarts al Consell de Drets Humans de l’ONU un informe on descriu i analitza les discriminacions lingüístiques dels catalanoparlants als territoris de l’Estat espanyol on el català és la llengua autòctona i oficial. L’entitat va documentar 99 casos de discriminació lingüística greu i no resolta entre el 2015 i el 2019, que són només una part dels que es produeixen.

El 80% dels casos els van dur a terme funcionaris de l’Estat, mentre que els casos amb autoritats autonòmiques o locals són menys freqüents, ja que en aquestes administracions el coneixement del català és obligatori per treballar-hi.

“La situació descrita al nostre informe constitueix una violació de la prohibició de la discriminació lingüística recollida als articles 2 i 27 del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, així com a l’article 2 del Pacte Internacional de Drets Econòmics, Socials i Culturals. Fem una crida al Consell de Drets Humans de les Nacions Unides perquè reconegui aquesta situació i recomani a l’Estat espanyol que adopti les mesures necessàries per posar fi a la impunitat de la discriminació lingüística”, ha dit la vicepresidenta de la Plataforma per la Llengua, Mireia Plana.

L’informe de l’entitat sobre la vulneració de drets lingüístics se suma a les denúncies de violacions dels drets humans a l’Estat d’una quarantena d’organitzacions més. La informació l’analitzarà el grup de treball de l’Examen Periòdic Universal, que és el mecanisme del Consell de Drets Humans que avalua l’estat d’aquests drets en els diferents països amb l’objectiu de millorar-lo. Espanya serà avaluada el mes vinent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share