La toponímia salta a la xarxa

L’Onomasticon Cataloniae ja es pot consultar a internet

 L’‘Onomasticon Cataloniae’ ja es pot consultar a internet i enguany s’enllesteix el ‘Nomenclàtor mundial’

La Comissió de Toponímia de Catalunya té prevista la finalització del Nomenclàtor mundial aquest mateix any, segons ha explicat la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) després del primer ple de l’any de l’òrgan d’assessorament, consulta i proposta en matèria de fixació oficial dels topònims de Catalunya, que es va fer de forma telemàtica.

El Nomenclàtor mundial és un corpus normativitzat en català de topònims de fora de l’àrea lingüística catalana adreçat al públic general. Segons la DGPL, es tracta d’una obra de gran transcendència per als mitjans de comunicació o el sector editorial i per a totes les obres i productes tecnològics, de caràcter divulgatiu que contenen cartografia mundial.

Durant la sessió de la Comissió de Toponímia també es va exposar l’estat del projecte de digitalització de l’Onomasticon Cataloniae que està duent a terme l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) amb el suport de la Comissió de Toponímia i que ja es pot consultar en línia. El projecte inclou la digitalització de l’obra, però també un buidatge exhaustiu de les entrades per extreure tota la informació que contenen, classificar-la i permetre’n la consulta selectiva. Es tracta d’un ampli recull d’onomàstica, fet per Joan Coromines, que registra i explica l’etimologia dels noms de persona i  llocs de tot el domini lingüístic català.

El ple de la Comissió de Toponímia de Catalunya va comptar amb la participació, per primera vegada, de Jèp de Montoya com a representant de l’Institut d’Estudis Aranesi-Acadèmia aranesa dera lengua occitana (IEA-AALO).

One thought on “La toponímia salta a la xarxa

  • 18 de febrer de 2021 at 21:34
    Permalink

    Una notícia magnífica. Una feinada!!

    Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share