L’Ajuntament de Perpinyà bloqueja el liceu de la Bressola

Claustre del Convent de Santa Clara, a Perpinyà / Creative Commons

El consistori es desdiu de l’acord de compra del Convent de Santa Clara per fer-hi el centre de secundària

L’Ajuntament de Perpinyà ha aturat el projecte d’obertura d’un liceu de secundària de la Bressola a Perpinyà en fer valdre el seu dret de preempció de l’antic convent de Santa Clara la venda del qual s’havia signat el 6 d’agost passat. El consistori, governat per l’ultradretà Louis Aliot, s’empara ara, a pocs dies que expiri el termini per concretar l’operació, en l’argument de la “salvaguarda del patrimoni” per bloquejar la compra de l’edifici.

La Bressola ha decidit portar el cas davant la Justícia i ha anunciat que interposarà dos recursos, un de jurídic, i un altre d’urgència. L’advocat de la xarxa d’escoles Guillem Nivet ha remarcat, en declaracions a Ràdio Arrels, que l’ajuntament no té cap projecte concret per a aquest edifici i que, fins ara, no havien posat esculls a la instal·lació d’un centre de la Bressola.

La Bressola té set escoles de primària a la Catalunya Nord i un centre de secundària al Soler. L’entitat fa anys que treballa per ampliar l’oferta d’ensenyament secundari per donar resposta a la demanda creixent. La directora pedagògica de la Bressola, Olatz de Bilbao, va explicar, en una entrevista al Diari de la llengua, que el fet de tenir un sol centre de secundària provocava “un embut” que impedia als infants continuar amb la seva educació en català. El liceu de l’antic Convent de Santa Clara podria acollir fins a 350 alumnes.

La xarxa d’escoles ha denunciat, en un comunicat, que cap càrrec electe municipal s’ha posat en contacte amb ells per donar-los una explicació ni proposar un local alternatiu. Davant aquest “atac a La Bressola i a la llengua i a la cultura catalanes”, han convocat a manifestar-se el dissabte 23 d’octubre a les onze del matí, a la plaça Catalunya, per reclamar a l’Ajuntament que retiri la preempció sobre el Monestir i no bloquegi el projecte de col·legi-liceu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share