L’Alguer convida les famílies a escollir el català a l’escola

L’administració ha aprovat el finançament de set projectes en alguerès a primària i secundària

El Comú de l’Alguer ha fet una crida a les famílies a tenir present que els seus fills poden escollir el català com a llengua d’ensenyament en la preinscripció per a les escoles de primària i de secundària que es fa aquest mes.

L’administració municipal recorda que s’ha aprovat finançar els projectes en català de set centres de l’Alguer d’acord amb el que preveu la Llei regional que regula la política lingüística en l’ensenyament de les llengües minoritàries històriques, entre els quals hi ha l’alguerès, aprovada el 2018.

“Les possibilitats que ofereix l’instrument legislatiu representen un pas endavant per conscienciar-se més del valor de la llengua com a patrimoni cultural inestimable de la comunitat, el futur de la qual podrà garantir-se a través de l’ensenyament a les noves generacions”, assenyala en un comunicat el Comú de l’Alguer, que recorda que perquè es pugui posar en marxa l’ensenyament en alguerès, cal que les famílies triïn l’opció de l’ensenyament de la llengua en el moment de la inscripció en línia en els primers cursos de primària i secundària.

L’administració municipal remarca que “s’han realitzat importants avenços en l’aplicació de la llei” gràcies a la tasca del Servei de política lingüística, a les entitats i a la Consulta de la Cívica per a les Polítiques Lingüístiques del Català de l’Alguer.

Les entitats en defensa del català han denunciat els darrers mesos les traves burocràtiques de l’administració, ja que el web d’inscripció escolar no preveu, de forma explícita, l’ensenyament en alguerès i els pares ho han de demanar expressament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share