L’alguerès s’ensenya a la Universitat de Sàsser

Presentació dels cursos de llengües de Sardenya / Universitat de Sàsser

El departament de Ciències Humanes i Socials engega cursos de les llengües minoritzades de Sardenya

Raül G. Aranzueque

El català ha fet un pas important a l’Alguer en ser una de les llengües que s’ensenya a la Universitat de Sàsser, a Sardenya. El Departament de Ciències Humanes i Socials ha engegat uns cursos de sard, sasserès, gal·lurès i alguerès als quals pot accedir tothom més enllà dels estudiants d’aquesta universitat.

Els cursos, amb una durada total de trenta hores, es poden fer tant de forma presencial com en línia.

Francesc Ballone, docent dels cursos de català, valora molt positivament que “l’alguerès hagi entrat a la universitat”. “Està molt bé pel prestigi de la llengua. Hi ha molta gent que es pensa que parla un dialecte [de l’italià]”, explica Ballone, que creu que la irrupció de l’alguerès a la universitat també ajudarà que hi hagi més “consciència lingüística” a l’Alguer.

Als cursos de català, que donen crèdits als estudiants de la Universitat de Sàsser, hi participen entre seixanta i setanta persones amb motivacions molt diferents: joves universitaris, llicenciats, persones sense estudis i parlants d’alguerès que volen millorar alguns aspectes de la llengua. “Hi ha un petit grup que necessiten fer el curs per obtenir crèdits, però la resta ho fa per passió, interès i curiositat”, explica Ballone.

La presència de les llengües minoritzades a la Universitat de Sàsser és una fita important per al català, però també per a les altres llengües de Sardenya, amb qui els algueresos mantenen una col·laboració estreta.

Tot i la bona notícia, Ballone avisa que el fet que encara hi ha molta feina a fer per tenir incidència, no només en les desenes de persones que participaran en el laboratori de català, sinó en els prop de 43.000 habitants que té l’Alguer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share