L’AMIC engega un concurs de joves creadors de contingut audiovisual en català

El projecte es proposa fomentar els referents en la llengua pròpia a les xarxes

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) va presentar dijous, al Col·legi de Periodistes de Catalunya, un concurs de joves creadors de contingut audiovisual en català adreçat a alumnes de 2n cicle d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà. Amb el nom d’AMIC Directes, el projecte proposa crear un contingut audiovisual a través d’una plataforma (Twitch, Youtube…) , d’una durada mínima de 20 minuts. El concurs, que començarà al setembre i al desembre, tindrà dues categories de participació: territori i esports.

La professora de Lingüística de la Universitat de Barcelona (UB) Carme Junyent va explicar, durant la presentació del projecte, que l’objectiu és rehabilitar la llengua catalana de la forma més atractiva per als joves. La filòloga i creadora de continguts audiovisuals a les xarxes socials Gal·la Martí ha remarcat la importància del concurs per ajudar els joves a tenir referents en la seva llengua.

L’AMIC ja ha dut a terme altres iniciatives per fomentar la llengua catalana entre els joves com el concurs literari “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries” que a la darrera edició va batre el rècord de participació amb 4.493 estudiants inscrits de més de 280 centres educatius de Catalunya, País Valencià, les Illes Balears, Catalunya del Nord i l’Aragó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share