L’anglès és la llengua més parlada del món

La pandèmia dispara l’aprenentatge en línia d’idiomes

L’anglès és, de llarg, la llengua més parlada del món, segons l’informe que ha fet públic recentment la publicació Ethnologue, base de referència sobre dades de llengües d’arreu del planeta. Segons Ethnologue, que té registrats més de 7.000 idiomes d’arreu del món, el 88% de la població mundial té com a llengua materna alguna de les 200 més parlades al planeta.

Al número u del rànquing hi ha l’anglès, parlat per 1.268 milions de persones comptant-hi els que el tenen com a llengua materna i els qui no. El segueixen el xinès mandarí, amb 1.120 milions de parlants; l’hindi, amb 637 milions; i el castellà (537 milions).

Força per sota hi ha el francès (280 milions), l’àrab estàndard (274 milions), el bengalí (265 milions), el rus (258 milions), el portuguès (252 milions) i l’indonesi (199 milions).

La difusió de les dades d’Ethnologue ha coincidit amb la publicació de l’Informe 2020 de la plataforma virtual d’aprenentatge d’idiomes Duolingo, que ofereix dades interessants sobre la vitalitat de les llengües. La popular aplicació ha tingut aquest any, que ha obligat a recloure’s totalment o parcialment a casa la major part del món, més de 30 milions d’usuaris més durant la pandèmia del coronavirus, fet que representa un 67% més de nous aprenents més que el mateix període de l’any anterior. També han registrat increments notables d’usuaris aplicacions com Busuu, Babbel i Preply, segons ha informat la publicació Forbes.

L’anglès continua sent, amb diferència, l’idioma més estudiat a Duolingo i el castellà ha superat el francès com a segona llengua més popular de l’aplicació. L’informe destaca l’augment de l’interès pel coreà després que Paràsits hagi guanyat aquest any l’Oscar a millor pel·lícula, i l’auge del japonès, llengua del país que havia d’acollir els Jocs Olímpics del 2020. Segons els autors de l’informe, la puixança del castellà i de les llengües asiàtiques és producte de la creixent influència cultural de l’Amèrica Llatina i Àsia al món.

Pel que fa al català, Dulingo té 662.000 estudiants actius de la llengua, segons aquesta plataforma d’ensenyament en línia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share