L’anglès escampa més la Covid-19

El japonès té poques consonants aspirades / Jérémy Stenuit – Unsplash

Les microgotes que desprenen les consonants aspirades intensifiquen la propagació del virus

Un estudi publicat a Medical Hypotheses revela que els angloparlants desprenen un nombre considerable de microgotes quan parlen a causa de la gran quantitat de consonants aspirades que té aquesta llengua, la qual cosa intensifica la propagació de la Covid-19.

Els investigadors van estudiar l’impacte del coronavirus en 26 països diferents fins al 23 de març i van observar que als llocs en què la llengua dominant té consonants aspirades hi ha més infeccions, tot i que no en un nombre gaire més elevat.

Altres científics ja havien arribat a conclusions semblants quan van comparar les infeccions pel virus de la SARS entre parlants d’anglès i de japonès. En aquella ocasió, l’any 2000, es va observar que no es va infectar cap dels turistes japonesos que van visitar la Xina i van ser atesos en la seva llengua, mentre que a una part dels nord-americans als quals els botiguers els parlaven anglès sí que se’ls va encomanar el virus. Els investigadors ho van atribuir al fet que la llengua japonesa té moltes menys consonants aspirades que l’anglès.

Un bon nombre de països estan adoptant darrerament mesures per frenar la pandèmia del coronavirus que inclouen la prohibició de parlar en llocs tancats com el transport públic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share