Les entitats balears reclamen garanties per al català en la llei audiovisual

Miquel Gelabert (STEI), Josep de Luis (OCB) i Daniel Condeminas (FOLC) en l’acte d’aquest divendres a Palma / STEI

L’OCB i l’STEI critiquen la passivitat del govern d’Armengol sobre la nova norma

L’Obra Cultural Balear (OCB) i  l’STEI Intersindical, acompanyats per la Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC), han reclamat aquest divendres que la futura Llei audiovisual del Parlament espanyol tingui més garanties per a la producció i l’oferta audiovisual en llengua catalana.

Les entitats balears demanen a les Corts espanyoles que tinguin en compte les aportacions que han presentat la FOLC i els governs de Catalunya i el País Valencià destinades a garantir el dret dels ciutadans de les Illes Balears a tenir continguts en la seva llengua a la televisió i a les plataformes audiovisuals. També han remarcat la importància que es reservi una part de la producció als continguts en llengua catalana per mantenir i millorar el teixit audiovisual propi i els llocs de feina del sector a l’arxipèlag.

Les dues entitats han lamentat el fet que el govern de les Illes Balears no hagi presentat cap al·legació al Projecte de llei i han retret a la presidenta, Francina Armengol, que no els hagi volgut rebre per tractar la qüestió.

L’acte ha comptat amb la presència de l’assessor de la FOLC en matèria audiovisual Daniel Condeminas, que ha demanat que la nova llei faci incrementar el nombre de títols doblats i subtitulats al  català i que es reguli la producció d’audiovisuals en versió original catalana. L’OCB i l’STEI han destacat la importància que, per primer cop, sigui obligatori produir un determinat volum de contingut en català, un fet que, segons ha manifestat l’STEI en un comunicat “incidiria directament en la creació i el manteniment de llocs de feina als territoris de parla catalana dins el sector audiovisual”.

El redactat final de la Llei general de l’audiovisual s’està negociant actualment al Senat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share