Les escoles catalanes han d’enviar el projecte lingüístic a una entitat contrària a la immersió

La comissió de Garantia d’Accés a la Informació Pública va admetre el recurs de l’Asamblea por una Escuela Bilingüe

Les més de 2.500 escoles i instituts públics de Catalunya hauran d’enviar una còpia del projecte lingüístic del centre, per correu electrònic, a l’Asamblea por una Escuela Bilingüe, entitat contrària a la immersió en català, segons ha informat aquest dijous Eldiario.es.

La mesura arriba després que la presidenta de l’entitat, Ana Losada, demanés al Departament d’Educació quantes classes es fan en castellà als centres catalans, a banda de l’assignatura de Llengua Castellana. El Departament de Josep Bargalló va remetre la sol·licitant al web dels centres, on hauria d’estar penjat el seu projecte lingüístic, però en molts casos no és així.

L’entitat, que també ha denunciat suposats casos d’adoctrinament als centres educatius, va posar un recurs a la comissió de Garantia d’Accés a la Informació Pública (GAIP), que li va donar la raó, i aquesta va instar la Generalitat a enviar a la sol·licitant els projectes lingüístics de tots els centres. Educació ha demanat als directors de les escoles que els trametin a la demandant abans del proper 15 de gener.

La mesura arriba enmig del malestar dels mestres pel qüestionament de la seva feina per part de partits i entitats espanyolistes, especialment després del referèndum del Primer d’Octubre, i setmanes després que el Departament d’Educació (aleshores d’Ensenyament) fes públic el document que actualitza el model lingüístic de l’ensenyament a Catalunya i que donava una gran autonomia als centres en el disseny del projecte lingüístic. El document, encarregat pel govern anterior, va aixecar una gran polseguera perquè obria la porta a ampliar la presència del castellà en zones, en principi, més catalanoparlants.

One thought on “Les escoles catalanes han d’enviar el projecte lingüístic a una entitat contrària a la immersió

  • 21 de desembre de 2018 at 13:42
    Permalink

    És la inquisició espanyola de sempre. No evolucionen. Ja n’hi ha prou d’aquest color!

    Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share