Les Illes Balears augmenten un 51% els ajuts al foment del català

Els 325.000 euros es destinaran a 37 projectes de 23 administracions i 14 entitats

El govern balear ha augmentat aquest any un 51% els ajuts anuals per al foment de la llengua catalana. Segons ha comunicat la Direcció General de Política Lingüística, per al 2022 hi ha pressupostats 325.000 euros que aniran a ajuntaments i entitats sense ànim de lucre que hagin impulsat accions en matèria de promoció i impuls social del català a les Illes Balears.

Es tracta d’un augment de 110.000 euros respecte de l’adjudicació de la convocatòria de 2021 que es destinaran a un total de 37 projectes, provinents de 23 administracions i 14 entitats diferents que han complert els requisits d’activitats de voluntariat lingüístic, de formació per a col·lectius específics, de lleure, d’integració lingüística i de sensibilització. En conjunt, s’han presentat més d’una setantena d’activitats.

Segons ha explicat el govern, la finalitat dels ajuts és la difusió i la promoció de l’ús social de la llengua catalana entre la població general, tant autòctona com nouvinguda, de les Illes Balears. La directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, ha destacat el paper dels ajuntaments i les entitats com a “agents fonamentals en la tasca de normalització de la llengua catalana”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share