L’Eurocambra autoritza l’exposició sobre el català censurada

La Plataforma per la Llengua i Tremosa forcen la rectificació del Parlament Europeu

El Parlament Europeu ha rectificat i ha autoritzat l’exposició sobre la llengua catalana de la Plataforma per la Llengua que havia vetat per  “respectar el procés democràtic a Espanya i Catalunya i no influir en les eleccions de cap manera”. La rectificació arriba després de la denúncia pública de la censura i del ressò mediàtic que va tenir la decisió del president de l’Eurocambra, Antonio Tajani.

Segons explica la Plataforma per la Llengua, l’equip del Parlament Europeu es va posar en contacte amb l’entitat per demanar més informació sobre el contingut de l’exposició. La cambra va intentar reubicar l’exposició a un espai més amagat dins del Parlament Europeu, cosa que no va ser acceptada per l’eurodiputat  Ramon Tremosa ni per la Plataforma per la Llengua. Finalment, es va autoritzar l’acte a l’espai previst inicialment.

L’exposició The Catalan Language: 10 milion voices s’inaugurarà el 4 de març i podrà visitar-se fins al 7 de març. L’objectiu és explicar als eurodiputats, treballadors i visitants del Parlament Europeu que el català no és una llengua minoritària, sinó la catorzena més parlada d’Europa, quina és la seva situació actual i quins problemes genera la no-oficialitat a la Unió Europea i a l’Estat espanyol.


One thought on “L’Eurocambra autoritza l’exposició sobre el català censurada

  • 22 de febrer de 2019 at 20:14
    Permalink

    Molt contenta de que al final l’eurocambra hagi acceptat ser escoltada la nostra llengua . Gràcies Tremosa!!

    Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share