Llengua sense cotilles a la televisió

Els presentadors del programa, Yolanda Sey i Guillem Albà / TV3

TV3 estrena ‘El llenguado’, un programa per trencar el mite que el català és difícil

TV3 estrena aquest dimecres al vespre el programa El llenguado, dedicat al català, amb el qual pretén parlar sobre llengua “en un to distès, pràctic i en què no faltarà el sentit de l’humor”, segons expliquen els responsables del programa. L’objectiu, a banda de distreure, és “trencar el mite que el català és una llengua difícil”.

Per aconseguir-ho s’emetran deu capítols, d’uns 45 minuts de durada, en què els presentadors, l’actor Guillem Albà i l’actriu i cantant Yolanda Sey, tractaran diverses qüestions de la llengua a través dels parlants dels diferents territoris del  domini lingüístic i amb l’ajuda de filòlegs, lingüistes i l’equip de l’Optimot. El filòleg de capçalera serà Pau Vidal, assessor lingüístic del programa, a qui els presentadors li exposaran tota mena de dubtes.

El model de llengua d’El llenguado serà “ric i divers, genuí i gens encotillat, respectuós amb totes les variants dialectals i adaptat als diferents registres de parla” amb l’objectiu de fer “perdre la por de parlar malament que encara tenen molts usuaris de la llengua”. El programa optarà per donar a conèixer “les solucions genuïnes i autèntiques, més col·loquials i populars” en lloc de “corregir i encotillar”. “Volem, sobretot, celebrar la diversitat de la llengua i animar tothom a parlar-la, en tinguin el nivell de coneixement que en tinguin”, diuen els seus responsables.

Entre els temes que s’hi tractaran hi ha el model de llengua dels joves, el llenguatge no sexista i l’aprenentatge del català per part dels nouvinguts.

One thought on “Llengua sense cotilles a la televisió

  • 15 de gener de 2020 at 17:14
    Permalink

    Aquesta nit veuré el programa. Promet ser engrescador, senzill, amb la qual cosa podem perdre ls por al fer el “ridícul” de cara als experts en la nostra llengua

    Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share