L’OCB posa en marxa la Bústia dels Drets Lingüístics

L’entitat es proposa defensar els ciutadans de les discriminacions

L’Obra Cultural Balear (OCB) ha posat en funcionament la Bústia dels Drets Lingüístics, un recurs amb el qual es proposa protegir els drets lingüístics dels ciutadans.

El president de l’OCB, Josep de Luis, ja havia alertat les darreres setmanes de l’augment del nombre de discriminacions lingüístiques a les Illes Balears i havia anunciat que l’entitat prendria mesures davant la “inacció” del govern balear.

La Bústia dels Drets Lingüístics s’ha presentat en el marc de la Setmana pels Drets Lingüístics que l’OCB duu a terme fins dissabte i amb la qual es proposa “denunciar les vulneracions dels drets de les persones que volen usar la llengua catalana”. Les seves funcions són les de vetllar pel compliment i l’aplicació de la normativa legal sobre l’ús de la llengua catalana a les Illes Balears, assessorar en l’exercici dels drets lingüístics reconeguts per l’ordenament jurídic i canalitzar les reclamacions, suggeriments i consultes per discriminació lingüística.

Les consultes o reclamacions es faran a través del formulari de la Bústia dels Drets Lingüístics i seran resolts pels responsables de la iniciativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share