“Mantinc el català” es proposa dur el seu missatge al Barça-Madrid

El col·lectiu ja ha recaptat el 84% dels diners fixats per a la pancarta gegant que volen penjar al Camp Nou

El col·lectiu “Mantinc el català”, que té com a objectiu conscienciar els catalanoparlants de la necessitat de no canviar de llengua als qui no parlen català d’entrada, és a un pas d’aconseguir el finançament necessari per fer una pancarta gegant amb el seu lema: “Mantinc el català sempre, a tot arreu i amb tothom” amb la idea d’exhibir-la durant el partit que el F.C. Barcelona jugarà contra el Reial Madrid el març vinent.

Els impulsors de la iniciativa ja han recaptat 4.200 euros en la plataforma de micromecenatge Tot Suma, fet que suposa un 84% dels 5.000 euros que s’han proposat recollir. De moment, ja han iniciat converses amb el Barça que “es mostra receptiu” a trobar-se amb ells, segons explica un representant de “Mantinc el català”.

La idea de fer la pancarta gegant va sorgir arran de la que es va penjar al pont de les Peixateries Velles de Girona quan l’equip de futbol va pujar a primera divisió. El col·lectiu es va posar en contacte amb l’ajuntament de la ciutat per demanar si ells podrien penjar una pancarta amb el lema de “Mantinc el català”, però el consistori els va dir que només ho feien per a ocasions molt especials.

El grup va decidir aleshores mirar de traslladar la idea a escenaris amb gran repercussió mediàtica com el Camp Nou en un partit Barça-Madrid. Si, finalment, el club no autoritza la presència de la pancarta en el clàssic, el col·lectiu creu que es podria intentar en el partit del Barça contra el Girona o en  altres esdeveniments. També estudien posar-se en contacte amb clubs com el Girona FC, l’Espanyol i el Joventut de Badalona. La idea és fer visible el seu missatge en esdeveniments multitudinaris tant esportius com culturals com ara la Patum de Berga.

“Mantinc el català” té fins al 13 d’octubre per arribar als 5.000 euros, un objectiu factible atès el ritme de donacions. Si assoleixen la fita, han anunciat que els diners que sobrin de la realització de la pancarta es faran servir per a altres iniciatives encaminades a “conscienciar els catalanoparlants de fer servir la seva llengua sempre, arreu i amb tothom als Països Catalans”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share